Ouwe Jonges bij RTV Dordrecht: ,,Weinig zichtbaar van activiteiten rond 800 jaar Dordrecht"

01 maart 2020
Ouwe Jonges bij RTV Dordrecht: ,,Weinig zichtbaar van activiteiten rond 800 jaar Dordrecht"

DORDRECHT -  De festiviteiten rond de verjaardag van Dordrecht - achthonderd jaar stadsrechten vanaf 1220 - krijgen geen applaus van Thijs Blom, Ad van de Herik en Ron van Ree op RTV Dordrecht.

Ze zijn weer aan het woord in het programma OUWE JONGES krentebrood dat wordt aangekondigd als licht-satirisch.

Journalist Thijs Blom zegt solidair te zijn met de 119.000 Dordtenaren, die verstoken bleven van het openingsfeest op 8 februari in Kunstmin rond 800 jaar. ,,Ik ben niet geweest".  RTV Dordrecht mocht het feestje niet opnemen.

De presentatoren vinden het in hun terugblik belachelijk dat RTV Dordrecht de voorstelling niet mocht opnemen. Dat zou volgens de gemeente niet te regelen zijn geweest, gelet op de rechten op het format van het programma. Ad van de Herik ziet op 8 februari dan ook voor zijn cameraman Fokke van der Straaten de deur dicht gaan op woensdagavond 8 februari.

In het programma komt ook de nachtrust langs, die bewoners van de Stadspolders (naast de N3) nu genieten door de werkzaamheden aan de Wantijbrug. Tot begin april komen er dus geen 70.000 auto's per dag langs.

Volgens bewoners was er bij de koop van hun huis beloofd dat de weg niet zo druk zou worden en daarom pleiten zij voor een hoger geluidsscherm. Thijs Blom toont zich solidair met de bewoners van zijn wijk Oudelandtshoek.

De vaste kijker burgemeester Wouter Kolff wordt ook door de programmamakers bediend. Ze vinden dat mensen best aktie posters mochten ophangen als vorm van vrije meningsuiting. De burgemeester vond de aanval op met name wethouder Peter Heijkoop te ver gaan. Overigens afgelopen zaterdag krijgt Peter Heijkoop veel positieve aandacht in AD De Dordtenaar, want in het (politiieke) land valt hij steeds meer op. Daarom wordt in politieke kringen al gedacht dat hij als zoon van een bestuurlijke familie door politiek Den Haag geroepen zal worden.

(aankondiging RTV Dordrecht 1 maart 2020)

Zondag vanaf 18.00 uur is er weer een nieuwe aflevering van het licht-satirische programma Ouwe Jonges Krentebrood te zien bij RTV Dordrecht.

Zondag vanaf 18.00 uur is er weer een nieuwe aflevering van het licht-satirische programma Ouwe Jonges Krentebrood te zien bij RTV Dordrecht.

In deze aflevering komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: een terugblik op het 800 jaar Stad openingsfeest in Schouwburg Kunstmin, de afsluiting van de N3 en de terugloop van de geluidsoverlast daardoor, een plakactie van Kromhout bewoners,

Maarten van Rossem in Dordt, komt het beeld van Gerhard Lentink er, en uiteraard is er aandacht voor wateroverlast in Dordt, en hoe zit het met het coronavirus? Woensdag wordt het programma vanaf 18.00 u. herhaald.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.