Activiteiten Dordrecht 800 jaar stad verplaatst naar 2021

01 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Activiteiten Dordrecht 800 jaar stad verplaatst naar 2021

DORDRECHT - De activiteiten van Dordrecht 800 jaar stad schuiven vanwege de Coronacrisis door naar 2021. Dat is het voornemen van de gemeente, die hierover overleg voert met de organisatoren. Vanwege het verbod tot 1 september zijn er al veel evenementen uitgesteld of geheel afgelast. De gemeente wil voorkomen dat de viering van 800 jaar stad versnipperd wordt, en kiest daarom voor uitstel van het programma tot 2021.

,,We willen de viering van 800 jaar stad wel door laten gaan", zegt wethouder Piet Sleeking. ,,Er zijn zoveel organisaties in de stad die prachtige activiteiten hebben bedacht. Die geven we graag de kans om hun activiteit in 2021 uit te voeren. Daarbij kijken we met de organisatoren naar maatwerk-oplossingen. Zo kijken we ook hoe we de herdenking van 600 jaar Sint-Elisabethsvloed een plaats in het programma kunnen geven."

66 Plannen
Onlangs heeft de adviescommissie de derde en laatste groep aanvragen voor subsidies beoordeeld. De aanvragers krijgen binnenkort bericht of ze subsidie krijgen. Voor deze derde termijn is €75.000 subsidie beschikbaar. Deze beoordeling heeft plaatsgevonden voordat de gemeente tot uitstel besloot. Voor Dordrecht 800 jaar stad zijn in totaal 142 plannen ingediend, waarvan er 66 subsidie hebben gekregen, met een totaalbedrag van €600.000.  

Levendigheid
Het is nu nog niet bekend wat de mogelijkheden er nog dit jaar zijn voor evenementen na 1 september. ,,Dat is nu nog afwachten", aldus wethouder Maarten Burggraaf. ,,Als het weer kan, willen we uiteraard graag weer levendigheid in de stad. Dat is ook belangrijk voor de horeca die het nu ongekend zwaar heeft. Met het doorschuiven van Dordrecht 800 jaar stad voorkomen we dat er in het najaar veel evenementen tegelijkertijd zijn."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.