Edjo Frank start gedichtenproject over de Holocaust

24 maart 2011
Edjo Frank start gedichtenproject over de Holocaust

DORDRECHT - Dordtenaar Edjo Frank, zoon van Joodse ouders die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdoken en actief waren rondom de illegale verzetskrant Het Parool, gaat een gedichtenbundel uitgeven.

TRAGEDIES TO REMEMBER bestaat uit een gedichtenbundel met korte Joodse gedichten in het Nederlands en een gedichtenbundel in het Engels, bijeengebracht in een cassette en geillustreerd met speciaal voor dit project gemaakte litho’s van de Dordtse kunstenaar Diana van Hal.

Het project is ontwikkeld en geschreven door Het project is een eerbetoon aan de vele familieleden die werden omgebracht en aan het Joodse volk in het algemeen. En ook een waarschuwing tegen de gevolgen van nieuwe intolerantie.

Er komt  een reizende expositie, met zowel de gedichten, de litho’s en ander authentiek (foto) materiaal, dat door Jeanne van der Horst, documentair cineaste en designer, mulitmediaal wordt vormgegeven.

Het project wordt op zondag 2 oktober gepresenteerd in het 16e eeuwse gebouw De Berckepoort in  Dordrecht. De eerste exemplaren van de gedichtenbundels worden in ontvangst genomen door de burgemeester van Dordrecht en de ambassadeur van Israel in Nederland. Beiden zullen de expositie openen. Een cultureel programma zal het geheel omlijsten. De expositie zal in Dordrecht gedurende de maand oktober toegankelijk zijn voor het publiek.

Overleg vindt plaats over plaatsing van de reizende expositie in Museum Herinneringskamp Westerbork en in steden zoals Rotterdam, Schiedam, Den Haag, etc.

Het Engelstalige manuscript van de gedichtenbundel is inmiddels opgenomen door het Yad Vashem Holocaust Memorial Museum in Jerusalem en het Ghetto Figthers’ House Museum in Galilea in Israël.

Voor meer informatie, zie www.omnooittevergeten.wordpress.com

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.