Zaterdag 1 april is Edjo Frank te gast bij Studio de Witt

30 maart 2017
Zaterdag 1 april is Edjo Frank te gast bij Studio de Witt

DORDRECHT - Edjo Frank is een maatschappelijk betrokken mens, dicht en schrijft. De in Rotterdam geboren en getogen Frank doorliep daar zijn middelbare school, studeerde aan de Sociale accademie Rotterdam was later werkzaam als ambtenaar bij de gemeente Dordrecht. Werd vervolgens freelancer op het gebied van interim-mangement en coaching.

Passie kenmerkt de mens Edjo Frank wat hij ook doet of oppakt passie is zijn drive. Of het nu hardlopen betreft, wielrennen politiek actief zijn , muziek hij gaat er vol voor.

Zijn familie geschiedenis kent een tragische kant. Frank is van Joodse komaf en de tweede wereldoorlog trok een onuitwisbaar spoor door de familielijn.Hij kwam hierdoor op het idee voor het gedichtenproject TRAGEDIES TO REMEMBER is ontstaan toen stap voor stap de lijn tussen enkele los van elkaar in het Engels geschreven korte haiku gedichten over de Holocaust voor de schrijver zichtbaar werd. De tragische geschiedenis van zijn familie, zo lang meegedragen in zijn binnenste en verbonden met de geschiedenis van zo vele anderen, vond zijn weg naar buiten.
Deze bundel trok landelijke en internationale de aandacht .

Binnenkort verschijnt er een boek, thriller, van zijn hand. Met Frank gaan wij het gesprek over wie de mens Frank is, zijn muziekvoorkeur  waar wij in deze uitzending naar luisteren maar ook  wat het toch is dat zijn tomeloze drive blijft voeden.

Zaterdag 1 april  besteden wij onder andere ook aandacht aan het busvervoer initiatief in Dordrecht om Turkse Nederlandse ja stemmers naar de stembus in België te brengen voor het Erdogan referendum. Dat mag niet vindt SP-Kamerlid Jasper van Dijk en hij stelde Kamervragen over deze zaak. De bekende maar ook beruchte Dordtse bezwaarschriftentijger Mustafa Karasahin denkt hier ander over. Zaterdag gaan wij in het actualiteiten uur met van Dijk en Karasahin in gesprek.

In het tweede uur is er aandacht voor de actualiteiten van deze week in Dordrecht en uit de Drechtsteden.

De Dichter van dienst is de dichter Wim Jilleba.

Wim Jilleba werd in 1928 te Dordrecht geboren en woont daar met zijn vrouw en twee kinderen nog steeds. Als telg uit een straatarm gezin was het hem niet gegeven door te mogen leren. Het enig haalbare was de ambachtsschool en dat alleen dankzij een buurvrouw. Later deed hij via avondscholen alsnog de kennis op die hij dacht nodig te hebben om niet net zo arm te blijven als zijn ouders.
In 1948 kwam hij als dienstplichtige in militaire dienst en werd in de rang van sergeant- sportinstructeur naar het toenmalige Ned.Indië gestuurd. Toen 1951 kwam hij terug in Nederland met een totaal andere kijk op het leven en de maatschappij. Hij meldde zich aan als beroepsmilitair. Na allerlei omzwervingen binnen de Koninklijke Landmacht in diverse landen, waarvan dertig jaar bij de Landmacht Inlichtingen Dienst, ging ik in 1985 met pensioen.

Schrijven deed Jilleba al vanaf zijn lagere schooltijd. Zijn gedichten, korte verhalen en columns zijn o.a. te vinden op zijn eigen weblog: http://www.titus.punt.nl. Daarnaast publiceert hij gedichten
Van zijn hand verscheen o.a. Buitenlander in vijandig land.

Studio De Witt van 10.00u-12.00u bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9(kabel) Kanaal951(KPN), kanaal 915(Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Foto boven: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.