Gezinnetje bevers in de Elzen gespot; beververhuizing gelukt

04 mei 2020
Gezinnetje bevers in de Elzen gespot; beververhuizing gelukt

DORDRECHT - De bever die Rob Haan met enkele anderen bij de Kop van het Land heeft gevangen en uitgezet in de Elzen, heeft een partner gevonden en nakomelingen gekregen.

De bever kwam vijf jaar geleden iedere nacht twee keer de Heerenweg en twee keer de Provincialeweg over om te gaan eten. Tijdens zo'n oversteek raakte het dier licht gewond. Daarom werd besloten de bever te vangen en uit te zetten in De Elzen.

“Op eigen kracht kunnen bevers moeilijk uit de Biesbosch en in de Elzen komen, omdat die helemaal omgaasd is voor de schapen", vertelt Rob op zijn facebookpagina. "Daarom hadden we ook een passage (sluis) gemaakt, zodat onze onfortuinlijke bever zelf terug de Biesbosch in kon, of dat een andere bever de Biesbosch uit zou kunnen om onze vriend in de Elzen gezelschap te gaan houden..

Inmiddels zit er inderdaad een paartje bevers in De Elzen, dat ook al meerdere keren voor nageslacht heeft gezorgd.”


Foto: Ronald van Jeveren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.