PZC Dordrecht zet Quarantainer in voor bezoekers

04 mei 2020 door Hennie van der Zouw
PZC Dordrecht zet Quarantainer in voor bezoekers

DORDRECHT - In deze bijzondere coronatijden wordt alles geprobeerd om bewoners in contact te brengen met hun familie. Beeldbellen, zwaaimomenten, brieven schrijven, filmpjes. Toch is de behoefte groot om elkaar ‘in het echt’ te zien. Daarom heeft PZC Dordrecht besloten twee Quarantainers neer te zetten bij haar woonzorgcentra Crabbehoven en Dubbelmonde.

Met oog voor eigen regie en zelfstandigheid van de zorgvrager bieden de medewerkers van PZC Dordrecht zorg en dienstverlening vanuit de menselijke maat. Normaal gesproken worden zij hierin ondersteund door mantelzorgers en vrijwilligers. Door de coronacrisis zijn de deuren van de verpleeghuizen en woonzorgcentra gesloten en kunnen bewoners niet altijd even makkelijk in gesprek gaan met hun naasten.

Daarom is besloten om vanaf 4 mei Quarantainers te plaatsen bij woonzorgcentra Crabbehoven (Crabbehof) en Dubbelmonde (Dubbeldam). Door De Quarantainer kunnen de bewoners hun sociale contacten onderhouden met familie en vrienden. De Quarantainer biedt de mogelijkheid om qualitytime te hebben zonder het risico om besmet te raken. Dit is voor de bewoners en hun dierbaren een mooie oplossing om toch tijd met elkaar door te brengen in deze bijzondere periode.

Over De Quarantainer
De Quarantainer is een container met daarin twee compartimenten die door een glazen wand afgescheiden zijn van elkaar. In de container wordt er gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang. De Quarantainer is gecreëerd met behulp van een medisch partner en wordt na elke ontmoeting grondig gereinigd. Op deze manier biedt de uitvinding uitkomst aan ouderen, risicogroepen of mensen die in de laatste fase van hun leven zijn en afscheid moeten nemen van hun dierbaren.Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.