51 eengezinswoningen bij Zuidendijk: 'Thuis in 3314 rondt vernieuwing Oud-Krispijn af'

06 mei 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Bij het nieuwbouwproject Thuis in 3314 hebben de bouwers al bijna het hoogste punt bereikt. De bouw van de 51 eengezinswoningen tussen de Mauvebuurt en de Zuidendijk is de afronding van de ingrijpende vernieuwing van de wijk Oud-Krispijn. De oplevering van de woningen is begin 2021.

Bij de start van de bouw door de Bolton Groep was er vanwege de Coronacrisis geen feestje. Wel werd deze week de vlag in top gehesen vanwege het 50-jarig bestaan van het bedrijf. De woningen hebben allemaal een schuine kap, waardoor ze goed aansluiten bij de omliggende bebouwing. Net als elders in de wijk is er zelfs een poort onder het woonblok naar het binnenterrein. Van de 51 koopwoningen zijn er 40 verkocht en 6 in optie, en nog 5 te koop. De prijzen lopen uiteen van €265.000 voor een tussenwoning tot € 409.000 voor de grootste hoekwoning. De meeste kopers komen uit Dordrecht of de Drechtsteden.
 
Duurzaamheid
Bij Thuis in Krispijn is er veel aandacht voor duurzaamheid en aanpassing aan klimaatverandering. Zo krijgen alle woningen zonnepanelen en een aansluiting op het warmtenet. De bouwmaterialen zijn zoveel mogelijk herbruikbaar. Het binnenterrein met 51 parkeerplekken krijgt veel groen en een waterdoorlatende bestrating, met extra waterberging om hevige regenbuien te kunnen verwerken.
 
Inzet
Arjen Ton, directeur van de Bolton Groep, prijst zijn medewerkers.  ,,Door hun loyaliteit, betrokkenheid en flexibiliteit is het mogelijk ‘Thuis in 3314’ te bouwen, ondanks deze onzekere periode." Terwijl half Nederland stil staat, komt de nieuwbouw in Krispijn juist opvallend snel van de grond. Op 2 april werd de eerste paal geslagen, een maand later is bij één woning al bijna het hoogste punt bereikt.

Eigen wijk
Wethouder Marco Stam is enthousiast over het project. ,,Thuis in 3314 is een toepasselijke naam voor het project. Bewoners voelen zich echt thuis in Oud-Krispijn. Dat zie je ook aan de mensen die een nieuwbouwwoning binnen de eigen wijk kopen. Met gezamenlijke inspanning van bewoners, gemeente, woningcorporaties en ontwikkelaars is de wijk enorm vooruitgegaan. Dit is een mooi slotstuk van die ontwikkeling."

Beweging
Stam benadrukt dat er nog volop gebouwd wordt in de stad. ,,Van sociale woningbouw in de Vogelbuurt tot luxe appartementen op Stadswerven, er zit volop beweging. En dat is belangrijk voor een stad die wil groeien. Zeker in Dordrecht-West staan er nog een heleboel projecten op stapel."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.