Beweging bij De Gravenhorst

24 april 2020
Beweging bij De Gravenhorst

DORDRECHT - Het was de laatste weken erg stil in en rond woonlocatie ‘De Gravenhorst’ op Dubbeldam. Vanochtend, donderdag 23 april echter even niet. Onder het motto ‘Leven is bewegen’ organiseerde het team van Fysiotherapie Dubbeldam in samenwerking met wijkcentrum De Gravin en na overleg met het bestuur van De Gravenhorst een sportmoment. De al 50 jaar bestaande fysiopraktijk, gevestigd in dit wooncomplex, heeft een goede band met haar bewoners.

Balkons waren ineens niet meer alleen om te zitten. Bewoners stonden op en kwamen op deze stralende aprilse ‘zomerdag’ in beweging.

“Deze beweegactiviteit is hard nodig” zei therapeut Joost van Leusden. Hij vertelde dat wanneer je twee weken praktisch geen beweging hebt, je ruim 10% van je spierkracht verliest. Kracht, die je niet zomaar met een paar dagen kunt terugwinnen. Vooral in deze coronatijd, waarin de bewoners minder hun woning uitgaan is het heel goed om de spieren en gewrichten los te houden. Bewegen is vreselijk belangrijk. Het team van Fysiotherapie Dubbeldam gaf vandaag op straatniveau op vier verschillende momenten het goede voorbeeld. Geen passiviteit in coronatijd!

Die beweging op de balkons; het was mooi om te zien en … de bewoners wachten vast op een herhaling!

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.