In deze uitzending gaat Ben Corino met Tony Versluis in gesprek

08 mei 2020 door Hennie van der Zouw
In deze uitzending gaat Ben Corino met Tony Versluis in gesprek

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Dordrecht kent vele goede popmuzikanten. Vanaf de vroege jaren zestig tot op heden kenmerkt het de Dordtse popscene. Foto’s werden er altijd wel gemaakt van optredens maar nooit zo consequent en systematisch als vanaf het moment dat muziekliefhebber en gitarist Tony Versluis (52) besloot  deze optredens met de gevoelige lens vast te leggen.
Het resultaat was een uitpuilend fotoarchief met prachtige moment opnames van Dordtse popmusici. Om dit niet verloren te gaan werd hij gestimuleerd, onder ander door Raymon, Swingie, van Wingerden om een selectie van zijn meest aansprekende foto’s in een fotoboek uit te geven. En zo geschiedde. Het foto boek “Dordt Rocks” werd een tijdsdocument dat een mooi beeld geeft van de karakteristieke Dordtse muzikanten die ieder op zijn of haar eigen wijze een bijdrage leverde of nog steeds levert aan de Dordtse pop scene. In deze uitzending gaat Ben Corino met Tony in gesprek over zijn foto boek en zijn liefde voor de de popmuziek. 

In het tweede uur aandacht voor de actualiteiten van deze week uit Dordrecht en de Drechtsteden.

Onder andere:

Donkere wolken boven Papendrechts theater De Willem

Het bekende theater in Papendrecht “De Willem” maakt door de coronacrisis, net als de gehele cultuursector, een zware tijd door. De gevolgen van de maatregelen stemt directeur Erik Groeneweg somber voor de toekomst en voortbestaan van De Willem. 
Ontwikkelingen en gevolgen van de coronacrisis voor onze stad en regio.

Per 1 juni de terrassen open

Het licht staat op oranje voor de Horeca met terrassen. Dit geluid liet premier Rutte deze week horen tijdens de corona persconferentie. Nog niet op groen. Hoe gaat horeca ondernemers met dit geluid om en hoe denken zij met de 1,5 m afstand om te gaan? Horeca ondernemer Ferry de Klerk van Merz licht zijn plannen toe.

Stille Dodenherdenking op het Sumatraplein

Op een verstild Sumutraplein vond op 4 mei de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. Publiek was dit keer, zoals overal in het land, niet welkom
Na afloop van de herdenking sprak Ben Corino met burgemeester Wouter Kolff.

Dichter van Dienst is Wim jilleba

Aan de Politieke stamtafel in het derde uur
Komen de volgende onderwerpen over aan de orde:

Een interview met de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff over de aanpassingen van de corona noodverordeningmaatregelen.
Ondermeer over het nieuwe horecabeleid.

Beter Voor Dordt en de VVD hebben het college schriftelijke vragen gesteld over het te voeren horeca terrassenbeleid. Zij willen weten hoe het college de horecaondernemers tegemoet kan treden. In de uitzending zijn Rolin den Heijer -VVD- en Aydin Gündogdu-BVD- aanwezig.

Interview met Karel van Hengel directeur GGD ZHZ over de ontwikkelingen coronacrisis.

Vuiloverlast Dordtse wijk Crabbehof.

Ophoping van vuil is in de wijk Crabbehof een doorn in het oog van de SP. Voor hun aanleiding om hier vragen over te stellen aan het college.
Maar waarom springt deze wijk ten opzichte van de andere wijken in Dordrecht in negatieve zin eruit.
Aan de Politieke stamtafel Ronald Portier -SP- en de betrokken wethouders Marco Stam  en Rik van der Linden. 

Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zaterdag live te beluisteren op Drechtstad FM:
Studio De Witt is van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Papendrecht FM:
De radiozender van RTV Papendrecht is te beluisteren op: luister live via de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple, 105.0 Mhz in de ether, 105.9 Mhz op de Papendrechtse analoge kabel, kanaal 915 bij Ziggo (MediaboxXL) en kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL & Telfort.


Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.