Actiedag: 'alleen samen present'

08 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Actiedag: 'alleen samen present'

DORDRECHT - Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) wordt er onder de vlag van Licht voor Dordt een ‘coronaproof’ actiedag georganiseerd door de stichting Present in samenwerking met Missie Dordt. Er wordt ook samengewerkt met Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Initiatiefnemers van de dag zijn de stichtingen Present en Missie Dordt. “Donderdag 21 mei is een bijzondere feestdag. En dat in een tijd waarin feestvieren best lastig is en ontmoetingen niet meer van zelfsprekend zijn. Juist deze dag willen we aangrijpen om om te zien naar elkaar en dienstbaar te zijn aan de stad.” aldus Tineke Geertsma, coördinator van Present.

Leanne Stange, werkzaam bij Duurzaamheidscentrum Weizigt voor ‘Wij maken Dordt Schoon’ reageert enthousiast op het initiatief tot een ‘coronapoof’ actiedag, waarop vuilprikken één van de concrete activiteiten is. “Het is mooi dat we via deze actiedag Dordrecht weer een beetje schoner maken. Daarvoor willen we graag materiaal uitlenen. We hopen tal van Dordtse Doorpakkers te mogen begroeten.”

Meedoen is eenvoudig. Je kan jezelf aanmelden met een zelf bedacht initiatief, waarmee je een ander helpt of dienstbaar bent aan de stad. Dat kan van alles zijn. Van het bakken van taarten voor een verzorgingstehuis tot het oplaten van een vlieger met een bemoedigende tekst. Ook kan je aansluiten bij bestaande acties die op het inschrijvingsformulier worden voorgesteld. Van ramen zemen tot vuilnis prikken, van taarten bakken tot tuintjes onkruidvrij maken. Dit zijn coronaproof acties, waar maximaal drie personen op in kunnen schrijven. Deelnemers dienen uiteraard alle RIVM richtlijnen in acht te nemen.

Er is een aansprekend filmpje gemaakt. Bekijk deze op www.lichtvoordordt.nl/actiedag. Deelnemers kunnen zich via deze website gelijk aanmelden. Alle deelnemers krijgen gratis een herkenbaar Licht voor Dordt hesje cadeau (zolang de voorraad strekt).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.