Circus op het Plein verrast kinderen en medewerkers noodlocaties in de meivakantie

11 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Circus op het Plein verrast kinderen en medewerkers noodlocaties in de meivakantie

DRECHTSTEDEN -  Ouders met een vitaal beroep. Minder contact met vriendjes en vriendinnetjes. Geen school, maar wel naar de BSO of noodopvang, ook in de meivakantie! Veel kinderen missen van alles wat eerst zo normaal was. Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) bedacht daarom Circus op het Plein in samenwerking met Circusstad Festival en Tall Tales uit Rotterdam. Tijd voor een leuke verrassing, verwondering en een glimlach op het gezicht voor deze kinderen én pedagogisch medewerkers

Bijzondere samenwerking
Het is nu niet mogelijk om leuke uitstapjes te maken, maar waarom komt het circus dan niet gewoon naar de noodlocatie toe? Dat vonden Circusstad Festival en Tall Tales meteen een goed idee. Zij gaven direct gehoor aan de hartverwarmende oproep van het SOC om de kinderen en medewerkers van noodlocaties in en rond Dordrecht te verrassen met een optreden op het eigen plein. Vanaf 28 april speelden diverse jongleurs en acrobaten -uiteraard op 1,5 meter afstand- op de schoolpleinen van 21 noodlocaties in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam.

Circusstad Festival 2020 kon in mei, door de coronacrisis geen doorgang vinden in Rotterdam. Ze waren bereid om de Stadsparade voorafgaand aan het Circusstad Festival te verplaatsen naar de noodlocaties in en rond Dordrecht als verrassing voor de kinderen.

Bovenste foto Circus op het Plein: Locatie Mijn Tweede Huis Dordrecht (Bron foto: Fotograaf Circusstad)
Onderste foto Circus op het Plein: Locatie De Boerderij Dordrecht (Bron foto: Fotograaf Circusstad)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.