De zeilers en roeiers mogen het water weer op

11 mei 2020 door Hennie van der Zouw
De zeilers en roeiers mogen het water weer op

DORDRECHT - Wat is er fijner dan met het weer van de afgelopen maanden het water op te gaan in een roei- of zeilboot. Helaas was dit niet mogelijk door de uitbraak van het coronavirus. Maar gelukkig, vanaf 1 mei mag de jeugd tot 18 jaar weer het water op en deze week is bekend geworden dat ook volwassenen mogen starten. Voorzitter Gejan Meijers van de Koninklijke Dordtse Roei en Zeilvereniging (KDR&ZV): “Er gelden nog wel strakke regels maar we zijn heel blij dat we het water weer op kunnen!”

Meer vrijheid
Jeugdroeien (vanaf 12 jaar) is zaterdag 2 mei weer begonnen. In eerst instantie regende, hagelde en onweerde het om 9 uur, maar gelukkig werd het snel droog en gingen 11 enthousiaste kinderen (12 tot 18 jaar) het water op. Raoul Laboyrie, roeicommissaris: “Door de corona maatregelen is het voorlopig alleen mogelijk in skiffs (eenpersoons boten) te roeien. De vereniging houdt de richtlijnen van de overheid en het Watersportverbond goed in de gaten en stuurt hierin bij zodra dit mogelijk is”.

“Bij de zeilafdeling van de vereniging hebben we meer vrijheid, aangezien we daar gemakkelijker met een persoon in een boot kunnen en we in de grotere zeilboten de 1,5 meter afstand kunnen bewaren”, aldus Annemieke Noort, zeilcommissaris. Om de zeilafdeling een nieuwe impuls te geven is afgelopen winter geïnvesteerd in nieuw materieel. Ook stond er een compleet programma voor onder andere de jeugd klaar toen corona uitbrak in Nederland. Afgelopen week zijn tijdens het vrijzeilen al diverse nieuwe boten in gebruik genomen en zijn de wedstrijdtrainingen vanaf 9 mei van start gegaan. De reguliere zeillessen beginnen in de week van 11 mei. “Hoe het seizoen er verder uit gaat zien is tevens afhankelijk van de overheidsmaatregelen. De club is er in ieder geval klaar voor!”

Roei- en zeillessen
Bij de KDR&ZV kunnen zowel zeil- als roeilessen genomen worden door kinderen en volwassenen. Bij de roei zijn kinderen vanaf 12 jaar welkom en bij de zeil vanaf 8 jaar. Voorwaarde voor beide sporten is het hebben van zwemdiploma A & B. Ook niet leden zijn van harte welkom om eens kennis te maken met deze mooie watersporten zo dicht bij huis. In de huidige corona-tijd hebben deze sporten een groot voordeel ten opzichte van vele andere sporten. Het is namelijk heel goed te doen om afstand te houden, je hoeft geen direct contact te hebben met anderen maar kan wel met een groep het water op. Ieder in zijn of haar eigen boot onder begeleiding van een instructeur.

Kom eens langs!
Gejan Meijers: “Wilt u eens vrijblijvend kennismaken en kijken of het roeien of zeilen iets voor u of uw kind is? Kom dan langs op zaterdagochtend op de roeiafdeling of woensdagmiddag op de zeilafdeling. Normaal gesproken kunt u onaangekondigd langs komen. Gezien de huidige corona-maatregelen vragen wij u zich aan te melden zodat u opgevangen kunt worden door een instructeur”. “U bent van harte welkom, dus maak een afspraak!”

Geïnteresseerden, zowel kinderen als volwassenen, kunnen zich aanmelden of informatie opvragen via zeilsecretaris@kdrzv.nl (zeilen) of via secretariaat@kdrzv.nl (roeien). “Zij kunnen u alle informatie geven die nodig is en u enthousiast vertellen hoe leuk deze sporten zijn!” Neem alvast een kijkje op de site www.kdrzv.nl of bekijk ons Facebook- en Instagramaccount voor informatie over zowel het roeien als zeilen in Dordrecht. Wij proberen de site en onze social media zo actueel mogelijk te houden, maar er wijzigt veel momenteel. Heeft u meer vragen of is iets onduidelijk dan kunt u altijd bij bovengenoemde mailadressen terecht.

Zien wij u binnenkort op het water?

Adres zeillocatie: Baanhoekweg 9, Dordrecht - Adres roeilocatie: Wantijparkweg 2, Dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.