Pand gesloten vanwege vondst hard- en softdrugs

11 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Pand gesloten vanwege vondst hard- en softdrugs

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft een pand aan de Maarten Harpertsz. Trompweg 430 in Dordrecht voor drie maanden gesloten vanwege vondst van hard- en softdrugs.

De politie trof tijdens een controle 271,4 gram amfetamine, 7,5 gram henneptoppen, 78,2 gram hennepgruis, 4,6 gram MDMA en 1,4 gram heroïne aan in het pand. Verder werden versnijdingsmiddelen en verpakkingsmaterialen voor de drugs aangetroffen.

Als voor de eerste keer harddrugs in een woning worden aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. Het pand is door burgemeester Wouter Kolff gesloten van donderdag 7 mei 2020 tot vrijdag 7 augustus 2020.

Stevig optreden
De burgemeester wil met de sluiting van panden waar (hard- en soft)drugs worden verhandeld de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden.

Grote prioriteit
De aanpak van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat stevig wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.  

De eigenaar van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.