Gemeente laat wederom studeren op toekomst van de Grote markt in Dordrecht

12 mei 2020
Gemeente laat wederom studeren op toekomst van de Grote markt in Dordrecht

DORDRECHT - De Grote Markt in Dordrecht wordt wederom tegen het licht gehouden. Wethouder Piet Sleeking laat dit weten in dagblad AD De Dordtenaar.  In juli moet de studie op de toekomst klaar zijn met denkrichtingen om het gebied aantrekkelijker te maken.

Dat aan de toekomst van de Grote markt - tussen Wijnstraat en havens - wordt gedacht is niet nieuw. Ook columnist KEES THIES heeft zijn licht er al meermalen over doen schijnen. Vandaag schrijft hij dat je vroeger de ziel van Dordrecht kon ervaren op de Grote Markt, toen er nog markt was op de vrijdagmorgen. Hij hoopt op een oplossing voor de geparkeerde autos, bijvoorbeeld met een ondergrondse parkeergarage.

Overigens vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw komen verschillende plannen langs. CDA-wethouder Gover Veldhuijzen deed twintig jaar geleden namens de gemeente nog de toezegging dat de Joodse buurt - die zo verweven was met de oude Grote markt - weer eigentijds zichtbaar gemaakt zou worden in een toekomstige schets.

Sleeking neemt nu de schoen weer op.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.