Crabbehoeve legt pluktuin aan en plaatst groot buitenschaakbord

14 mei 2020
Crabbehoeve legt pluktuin aan en plaatst groot buitenschaakbord

DORDRECHT - Stichting Crabbehoeve heeft een grote tuin waar onder meer groenten worden verbouwd. Een gedeelte van de tuin wordt nu opnieuw ingericht. Er komt een groot schaakbord van vier bij vier meter en een pluktuin van 60m².

“Dit jaar vieren we ons vijf-jarig bestaan en dan iets nieuws neerzetten is altijd leuk,” vertelt Paul Hendriks, de penningmeester van de Crabbehoeve, over de herinrichting van de tuin.

Korenbloem, cosmea, zonnebloem en ridderspoor
“Op dit moment wordt er aan de tuin gewerkt”, aldus Paul. “De verwachting is dat de bloemen eind juli, begin augustus gaan bloeien. Er komt een ruim assortiment snijbloemen waaronder korenbloem, cosmea, zonnebloem en ridderspoor.”

Het is even afwachten of de bloemen goed opkomen. Als dat goed gaat is het de bedoeling dat iedereen eind augustus een bosje bloemen uit de tuin kan plukken.

Weer open
Vanaf 1 juni gaat de Crabbehoeve weer open op de woensdagen van 10.00 tot 12.00 uur voor een gezellig praatje en een bakje koffie. Ook zijn er mogelijkheden voor een klein gezelschap om corona-proof te vergaderen of iets anders te organiseren. De Crabbehoeve wil graag weer enkele middagen open om iets te kunnen nuttigen binnen of op het terras, houdt voor meer informatie de facebookpagina van de Crabbehoeve in de gaten.

Bewonersbedrijf
De Crabbehoeve is één van de eerste bewonersbedrijven in Nederland. Dat is een onderneming in handen van bewoners met als doel om de wijk beter, leuker en veiliger te maken. Je kunt er ontspannen struinen door de beleeftuin, een vergaderruimte huren, een (bedrijfs)feest organiseren, meedoen aan creatieve workshops en genieten van een heerlijke lunch, of koffie met verse taart. De Crabbehoeve is gevestigd aan de Van Karnebeekstraat 2.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.