Journalist Frits Baarda geeft buurt een gezicht met project Stemmen uit mijn straat

14 mei 2020
Journalist Frits Baarda geeft buurt een gezicht met project Stemmen uit mijn straat

DORDRECHT - “Hoe gaat het met mijn buren in de Hoge Nieuwstraat, in de oude binnenstad van Dordrecht?” vroeg de Dordtse journalist Frits Baarda zich af. “Zijn ze bang, onzeker, of heeft het virus ook iets goeds gebracht? Hebben ze nog werk? Heeft hun leven zich misschien verdiept?” Hij besloot het ze zelf te gaan vragen en zo ontstond zijn nieuwe project ‘Stemmen uit mijn straat’.

Gewapend met een microfoontje aan een vishengel gaat hij op pad, om later thuis de verhalen op te schrijven. Zo ontstaat er een portret van een gewone straat in ongewone tijden. Bij het project wordt hij ondersteund door het Regionaal Archief Dordrecht.

Het eerste portet heeft Frits inmiddels op zijn facebookpagina geplaatst. Het gaat over Judith Den Engelsen, die leerkracht is bij de John F. Kennedyschool. Ze vertelt over het wonen in de straat en over wat er veranderd is op het moment op school, het lesgeven vanuit huis en de tijdscapsules die ze voor school gaan maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.