De PVDA vindt dat STA-PAL open moet blijven als ontmoetingsplek voor bewoners en de buur

15 mei 2020 door Hennie van der Zouw
De PVDA vindt dat STA-PAL open moet blijven als ontmoetingsplek voor bewoners en de buur

DORDRECHT - Het Spectrum wil het ontmoetingscentrum STA-PAL in de Bleijenhoek sluiten. Financiële overwegingen spelen hier de hoofdrol. Zoals meestal.

Veel - vooral oudere - bewoners beleven veel plezier aan het elkaar ontmoeten in STA-PAL. Ze kijken ernaar uit, het elkaar zien, praten met elkaar, en activiteiten organiseren en eraan mee kunnen doen is ook noodzakelijk voor bewoners.

Voor de PVDA zijn ontmoetingsruimtes of huiskamers in wijken en buurten belangrijke plekken, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, activiteiten kunnen organiseren en eraan meedoen. Het is ook afgesproken beleid.

STA-PAL zou zelfs ook nog meer kunnen betekenen - bijvoorbeeld voor toeristen - omdat het vlak bij de waterbushalte is gelegen. Regelmatig werden ook activiteiten voor heel de stad georganiseerd op het Otto Dickeplein.

De PVDA roept het Spectrum dan ook op nog eens goed te kijken naar het open blijven houden van STA-PAL. Het wordt vooral gerund door vrijwilligers.

De PVDA vindt dat STA-PAL open moet blijven als ontmoetingsplek voor bewoners en de buurt.


Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.