Parkhuis zwaar getroffen door coronavirus

15 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Parkhuis zwaar getroffen door coronavirus

DORDRECHT - Het Parkhuis is zwaar getroffen door het coronavirus. Van de bijna 200 bewoners zijn er 78 besmet. Ook zijn 28 medewerkers besmet geraakt. Drie bewoners zijn helaas overleden aan de gevolgen van het virus.

Op de website van Het Parkhuis heeft de directie de volgende verklaring geplaatst:

'Het Coronavirus heeft bewoners en medewerkers van de hoofdlocatie van het Parkhuis hard getroffen. Er zijn bewoners overleden ten gevolge van Covid-19, en velen zijn ziek geworden. Wij leven intens mee met de nabestaanden van onze overleden bewoners en begrijpen dat familieleden en medewerkers ongerust zijn en veel vragen hebben. Via de website proberen we zoveel mogelijk informatie te geven en deze vragen te beantwoorden.'

Informatie voor familie
'Wanneer ontwikkelingen direct uw naaste betreffen, bijvoorbeeld bij een verandering in de gezondheid, wordt de eerste contactpersoon hierover gebeld. Wij begrijpen dat deze situatie vragen oproept bij andere dierbaren. Toch kunnen wij niet iedereen individueel te woord staan. We hebben onze personele capaciteit hard nodig om onze bewoners de zorg en aandacht te geven die zij verdienen en nu zo hard nodig hebben.'

Hier vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. (klik op de link)
Staat  het antwoord op uw vraag er niet bij? Er is een informatielijn beschikbaar, hier kunt u tussen 10:00 - 12:00 en 14:00 -17:00 terecht voor informatie: 078-3022995

Wat gaan we nu doen?
'We hebben in overleg met de GGD, Veiligheidsregio en deskundige infectiepreventie een programma ontwikkeld voor het Parkhuis, waarin alle bewoners en medewerkers van de hoofdlocatie van het Parkhuis op korte termijn worden getest.

Medewerkers en bewoners die in de tussentijd klachten krijgen, worden direct getest. Bewoners waarbij het virus wordt bevestigd worden gescheiden van bewoners waarbij dit niet zo is.

Op deze manier krijgen we een goed beeld van het aantal besmettingen.'

Tot zover deze informatie van het Parkhuis, zie hiervoor ook de onderstaande video.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.