Muurschildering ‘Kijkje in het verleden’ is helemaal af

19 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Muurschildering ‘Kijkje in het verleden’ is helemaal af

DORDRECHT - Vanmiddag was het zover. De muurschildering op het gebouw van de Gravenhorst kreeg de laatste finishing touch. In aanwezigheid van bewoners, belanghebbenden en andere aanwezigen was er dan toch een klein momentje.

Na de korte toespraak van Rob Hagens, voorzitter, was er voor iedereen een ijsje. Daarna nog snel een fotomomentje met de kinderen en hun familie. Stichting Gravenhorst is blij met de vele complimenten. Dit is waar je het voor doet.

De uitvoering van de muurschildering ‘Kijkje in het verleden,’ een schildering van 11 x 9 meter voor Wooncomplex De Gravenhorst in Dubbeldam te Dordrecht startte op 11 mei en is nu helemaal klaar.

Restauratie- en decoratieschilder Inge Modderkolk laat hiermee samen met de eigenaar van de Stichting Gravenhorst zien, hoe bijzonder Dubbeldam is en dat er in het gebouw van alles te ontdekken is.

Inge Modderkolk (1999) studeerde aan het Nimeto Utrecht en volgde de opleiding voor restauratie- en decoratieschilder: “Erg leuk en een uitdaging om deze muurschildering te gaan maken," zei Inge vooraf over dit project. Ze is geboren in Dordrecht, opgegroeid in Alblasserdam en Papendrecht en nu weer woonachtig in Dordrecht.

Foto's: Wim van de Pol.

Op de foto hierboven zien we Inge en haar leermeester Barre Verkerk. Bij het maken van de muurschildering voor De Gravenhorst heeft ze samengewerkt met haar leermeester Barre Verkerke.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.