In gemeentelijke garages in centrum: Eerste uur parkeren tijdelijk gratis

10 april 2020
In gemeentelijke garages in centrum: Eerste uur parkeren tijdelijk gratis

DORDRECHT - Parkeren in de parkeergarages Achterom, Veemarkt en Spuihaven is tot en met 28 april tijdens winkelopeningstijden het eerste uur gratis. Hiermee wil de gemeente ondernemers in de binnenstad een steuntje in de rug geven. Het college geeft hiermee gehoor aan een suggestie van Ondernemersorganisatie POBD.

Nu het openbaar vervoer naar het centrum beperkt is door de coronamaatregelen wil de gemeente op deze wijze het korte bezoek aan de binnenstad vergemakkelijken. Dat kan gaan om ophalen of afhalen van bestellingen, maar ook om de snelle boodschap. Daarbij blijven uiteraard de overheidsmaatregelen en adviezen van groot belang: blijf zoveel mogelijk thuis, doe boodschappen liefst alleen, houd anderhalve meter afstand en volg de instructies van de winkeliers.

Teruggelopen

Wethouder Piet Sleeking: "De coronamaatregelen hebben grote impact op ondernemers. Het bezoek aan onze binnenstad is logischerwijs enorm teruggelopen. Toerisme of recreatief bezoek is op dit moment niet aan de orde. We richten ons met dit besluit echt op de mensen die hun boodschappen moeten doen."

Tijdelijk
Uiteraard kost de maatregel de gemeente inkomsten. Dit wordt betaald uit het programma Levendige Binnenstad. De maatregel geldt tot en met 28 april 2020.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.