Speciale Uitzending Alzheimer Café

20 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Speciale Uitzending Alzheimer Café

DORDRECHT - Stichting Het Parkhuis en RTV Dordrecht hebben samen een bijzondere aflevering gemaakt van het Alzheimer Café. Het programma o.l.v. vaste presentator Peter Haex is voor een keer opgenomen in het Dordrechts Museum en is met meerdere camera’s vastgelegd door de lokale omroep.

De online-première van deze bijzondere uitzending van het Alzheimer Café is op maandag 25 mei op de websites van Het Parkhuis en RTV Dordrecht. Het programma wordt met Pinksteren ook uitgezonden op TV Dordrecht.

Het Alzheimer Café is al bijna 20 jaar een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en overige geïnteresseerden. Het kon door de corona-crisis vanaf maart niet meer plaatsvinden in Het Parkhuis. Deze maand is er dus wel weer een aflevering van het Café, opgenomen in een van de mooiste zalen van het Dordrechts Museum.

Initiatiefnemer en gespreksleider Peter Haex ontving daar drie gasten: Marieke Meinardi, werkzaam als internist ouderengeneeskunde in het Albert Schweitzer ziekenhuis; Pauline Ruisch, casemanager dementie bij Het Parkhuis; en Piet Roodnat, echtgenoot en mantelzorger van Conny Roodnat. Haex sprak met ze over de gevolgen van de corona-crisis voor kwetsbare ouderen, voor mensen met dementie die nog thuis wonen en mantelzorgers daarvan.
Sunny Side Up, het duo van Eefje Mesker en Maarten Teekens, zorgde voor de muzikale intermezzo’s.

Deze speciale aflevering van het Alzheimer Café werd mogelijk door Stichting Het Parkhuis en het Dordrechts Museum. De online-premiere is dus op maandag 25 mei op www.hetparkhuis.nl en www.rtvdordrecht.nl.  RTV Dordrecht zendt het programma met Pinksteren ook uit op TV Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.