Dubbeldam volgend jaar veertig jaar bij Dordrecht

01 oktober 2009

DORDRECHT - Voor echte oude Dubbeldammers is het volgend jaar, op 1 juli 2010, geen echt jubileum. Dan hoort de lange tijd zelfstandige gemeente veertig jaar bij Dordrecht. Toen is ervoor gekozen om de plaats wijk van Dordt te noemen en zijn er nergens borden geplaatst met de aanwijzing Dubbeldam, gemeente Dordrecht.

Een aantal Dubbeldammers laat nog wel de post bezorgen in Dubbeldam, maar velen zijn zich inmiddels ook Dordtenaar gaan voelen. De laatste echte Dubbeldammer was op 30 juni 1970 Nelleke van Heeren. Ze is de laatste ingezetene van Dubbeldam als zelfstandige gemeente, al werd zij één nacht na de gang van haar vader naar het gemeentehuis ook Dordtse. Nelleke Voshart - van Heeren, zoals zij later ging heten, zegt een echte Dubbeldamse te zijn geworden als nakomelige van twee volbloed Dubbeldammers: Jan van Heeren en Thea van der Weijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.