Dubbeldam is meer dan een wijk van Dordrecht

14 januari 2015

DORDRECHT - Het dorp Dubbeldam is meer dan een wijk van de gemeente Dordrecht en wel vanaf 1970. Om de eigen geschiedenis te benadrukken is het zogeheten Kombord  Dubbeldam met een korte  beschrijving uitgebreid.

Vorig jaar kwam al het Kombord Dubbeldam terug op het Damplein met als tekst Dubbeldam (gemeente Dordrecht). Het grote Dordrecht had dit in 1970 nagelaten en daarom waren vorig jaar drie wethouders (Piet Sleeking en Rinette Reynvaan van Beter voor Dordt en Bert vd Burgt van het CDA) bij de onthullling.

Aan de achter kant is nu historie geschreven:
Daarmee wordt de aandacht gevestigd op het tweehonderd jarig bestaan van wat eens de gemeente Dubbeldam was.
Deze status als zelfstandige gemeente werd in 1816 een feit. Het kombord maakt duidelijk dat Dubbeldam een rijk verleden heeft en een vitale toekomst op weg naar 2016. De stichting Oud-Dubbeldam, winkeliersvereniging Dubbeldam en de gemeente Dordrecht maakten het kombord mogelijk.
De historische tekst is van journalist Hans Berrevoets.

Foto: Wim v.d. Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.