Werkzaamheden aan de Prins Clausbrug gestart

22 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Werkzaamheden aan de Prins Clausbrug gestart

DORDRECHT - De werkzaamheden aan de Prins Clausbrug, die de wijk Stadswerven met het Noorderhoofd gaat verbinden, zijn nu echt gestart. Er wordt geheid op de plek waar het bruggenhoofd aan de kant van de Stadswerven gaat komen.

De verwachting is dat de iconische beweegbare fiets- en voetgangersbrug kort na de zomer van 2021 in gebruik wordt genomen. De hoop van de gemeente is dat de oudste zoon van de naamgever van de brug dat komt doen.

De kosten van de brug pakken met ruim 12 miljoen euro flink hoger uit dan de aanvankelijk geplande 9 miljoen. Gemeente en aannemer zijn nog in discussie over de vraag wie opdraait voor deze meerkosten.

Foto's: Wim van de Pol.

Gisteren, Hemelvaartsdag ten tijde van de coronauitbreek was het dankzij het mooie weer, toch al heel druk op het water.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.