“We worden er verlegen van”, bedankt voor alle hulp

26 mei 2020 door Hennie van der Zouw
“We worden er verlegen van”, bedankt voor alle hulp

DORDRECHT - In maart deed de voedselbank een oproep aan Dordtenaren om ons te helpen de Coronatijd door te komen. En we worden er verlegen van, hoe mensen daarop reageerden, aldus de voorzitter van de voedselbank in Dordrecht.

Zojuist heeft bijvoorbeeld Stichting Everyday Heroes aangekondigd dat ze 800 pakken spaghetti en macaroni komen brengen. Maar is het elke dag raak. Mensen storten 10 euro, maar soms ook enorme bedragen. En het zijn echt niet alleen bedrijven die dat doen. Bij veel van de donaties staat ook nog iets positiefs, zoals bedankt voor het goede werk of wat fijn dat jullie dit blijven doen.

Mensen helpen ons ook via andere wegen dan financieel. Veel van de vrijwilligers die voor de voedselbank van Dordrecht werken, zitten in de risicoleeftijd en beleven even thuis. Het Rode Kruis, horecaondernemers, studenten en scholieren uit Dordrecht zorgen ervoor dat het werk van de Voedselbank veilig door kon gaan. Wekelijks krijgen nog steeds ca 350 huishoudens voedselhulp. Onze ervaren teamleiders hebben gezorgd voor een inwerkprogramma zodat iedereen weet wat er verwacht werd. Nu de echte lockdown wijzigt, zullen veel van onze vrijwilligers weer terug kunnen komen. Het is prachtig als ze dan onze volle schappen zien en weten dat heel Dordrecht een bijdrage geleverd heeft. Dank daarvoor.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.