Jacques Hennekes wint eerste internet schaakdubbel Dordrecht en Twello

27 mei 2020
Jacques Hennekes wint eerste internet schaakdubbel Dordrecht en Twello

DORDRECHT - Jacques Hennekes wint als eerste schaker de snelschaak-dubbel van Twello en Dordrecht op internet. Deze competitie is tijdelijk in de plaats gekomen van de normale clubcompetitie op de dinsdagavond bij de verenigingen.

De samenwerking van de verenigingen is ook landelijk opgevallen en kreeg een plaats in de wekelijkse nieuwsbrief van schaakacademie  Apeldoorn, die wordt geschreven door vooral Karel van Delft. Twello heeft al twaalf meer internet leden dan normaal op de dinsdag avond mee doen aan het clubkampioenschap.

Jacques won in Twello met maar een punt voorsprong op Ben Sitton van zijn eigen vereniging.

28

In Dordrecht besloot gisteravond Jacques er alle partijen - 28 in totaal - voor te gaan. Hij had zelfs een serie van dertien (!) winstpartijen, waardoor zijn TPR boven de 2300 ELO kwam. .

Dirk Pulles (2) en Arno Slagboom (3) werden ook in punten gedubbeld, alhoewel een plek op het erepodium gezien de kracht van het deelnemersveld mooi was.  Zij zijn naar hun verhuizing oud leden van Dordrecht geworden, maar hebben de vereniging met de internet variant weer gevonden.

Teus Slotboom

De concentratie van Jacques bleef haast de gehele avond voorbeeldig, alhoewel hij een partij te overmoedig was en van clubsecretaris Teus Slotboom verloor. ,,Teus verdedigde zich goed", aldus Jacques een dag na zijn succes in zijn terugblik. ,,Teus won terecht, want ik wilde in een nog kortere bedenktijd teveel om extra punten te scoren. Ik had met de normale punten tevreden moeten zijn."

Dirk Pulles en Piet Pluymert wisten van hem ook een partij te winnen. Dat maakte de Dordrecht 1 speler meer dan goed door 24 keer (!) te winnen.

. ,,De variatie is leuk. Het is ook een mooie mix. In Dordrecht is het 3 minuten en twee seconden per zet. In Twello aanstaande dinsdag vijf minuten en drie seconden per zet. Ik ga daar zeker weer mee doen. Ik vind persoonlijk het rapid tempo te langzaam, maar ik heb gezien dat anderen daaraan weer mee willen doenen daar plezier aan beleven", aldus Jacques Hennekes.

Een aantal spelers van Dordrecht koos er gisteren voor om eerst in de Dordtse TGV sneltrein te stappen en daarna weer in een rustige vaarwater te komen in Twello. 

Tot nu toe hebben zich 69 schakers zich aangemeld voor het team Dordrecht via li chess. Twello groeit ook nog steeds en telt in het team 42 namen, maar de vereniging heeft geen jeugdafdeling.  Een groot aantal Dordtenaren beleefde daar plezier aan de rapid chess competitie, maar de enige regio-speler uit de regio op het erepodium werd daar Peter Vis van Sliedrecht. Wouter de \vrie van Twello werd eerste en Jos Barendregt, de crack van Twello, werd voor Vis tweede in Twello op 26 mei.

Wouter de Bruin in Dordrecht weet ook de jonge leden van Dordrecht met de internet competitie te boeien en die beginnen dan al om half zeven.

Wie op 2 juni wil snelschaken, is welkom bij Twello. Jacques: ,,Het blijft leuk om een derde keer te winnen." Bij Twello is normaal gesproken Jorik Jonker de favoriet, maar die was de laatste snelschaakavond niet van de partij.

Dordrecht heeft op 2 juni  vanaf 8 uur rapid chess op de agenda staan Wie nog niet is geregistreerd, kan zich de komende dagen nog aanmelden.

* Je kan je aanmelden bij lichess.org/team/schaakclub-dordrecht.

* En: Je bent vrij deel te nemen tussen 20:00 en 24:00 op lichess.org/team/twelloseschaakclub

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.