Burgemeester sluit woning Museumstraat vanwege harddrugs

28 mei 2020
Burgemeester sluit woning Museumstraat vanwege harddrugs

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft een woning gesloten aan de Museumstraat 14a vanwege vondst van harddrugs. De harddrugs zijn direct in beslag genomen. Het pand is gesloten van donderdag 28 mei 2020 tot vrijdag 28 augustus 2020.

Tijdens een binnentreding door de politie is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen in de woning. De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een handelshoeveelheid harddrugs (vanaf 0,5 gram) wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden.

Als voor de eerste keer harddrugs in een woning wordt aangetroffen, volgt een sluiting van 3 maanden. Het pand is door burgemeester Kolff gesloten van 28 mei tot 28 augustus 2020.

Grote prioriteit
De aanpak van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat stevig wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

De eigenaar van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.