Zomerse zonnebloemwedstrijd

28 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Zomerse zonnebloemwedstrijd

DORDRECHT - Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht? De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor kleur. Het zijn ook aantrekkelijke planten voor bijen en hommels. En zo helpen Dordtenaren de natuur in de stad een handje. Deelnemers maken kans op mooie prijzen, zoals insectenhotels en bloembollenpakketten.

De gemeente vraagt om foto's te delen op social media met de hashtag #hoogstevandordt. Saskia  den Ouden van Duurzaamheidscentrum Weizigt: “We willen van Dordrecht een groot zonnebloemveld maken. Met zonnebloemen fleur je je tuin en balkon  enorm op. En insecten als bijen en hommels zijn er dol op. Zij zijn belangrijk voor een gevarieerd planten- en dierenleven. We roepen iedereen in Dordrecht op om mee te doen aan de wedstrijd. Op 30 september, als de zonnebloemen op hun hoogst zijn, maken we de winnaars bekend. We hebben mooie prijzen, zoals insectenhotels en bloembollenpakketten."

Wedstrijd
Veel mensen blijven deze zomer gewoon thuis. De zonnebloemwedstrijd is een leuke activiteit waar iedereen aan kan meedoen. Hoe? Gewoon vanuit de eigen tuin of vanaf het eigen balkon. Zaadje in de grond stoppen, of in de bloempot. Vervolgens voldoende water geven. En veel liefde en aandacht natuurlijk. Dan groeien ze het hardst. De deelnemers wordt gevraagd voor 24 september 2020 een foto in te sturen van zichzelf met de zonnebloem. Natuurlijk met het aantal centimeters hoogte van de zonnebloem erbij. Deelnemers kunnen de foto mailen naar: wijmakendordtgroen@dordrecht.nl.

#hoogstevandordt
Wat als mensen geen 'groene vingers' hebben? Of als ze denken niet echt de hoogste zonnebloem op te kunnen kweken? Geen probleem. Er zijn ook prijzen voor de 'sympathiekste zonnebloem', 'de meest attente zonnebloemverzorger' en voor 'de meeste bloemknoppen op 1 stengel'. Genoeg categorieën om in uit te blinken dus!. Als de deelnemers hun foto's de komende maanden delen op social media met de hashtag #hoogstevandordt doen ze vanzelf mee in de andere categorieën.

Meer informatie en hulp
Alle uitleg over de wedstrijd is te vinden op www.groenblauwdordrecht.nl. Voor iedereen die wil weten hoe je een zonnebloem zaait en de hoogte in krijgt, is er een speciaal instructiefilmpje. Deelnemers aan de wedstrijd kunnen via social media hun ervaringen delen door #hoogstevandordt te gebruiken. Zo kunnen zij ook de verschillende fases van de groei van hun zonnebloem in beeld brengen.

Groenblauw Dordrecht
In Dordrecht werken de gemeente, maatschappelijke organisaties, bedrijven en bewoners samen aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving. Dat doen ze door het toevoegen van natuur (groen) en water (blauw). Zo verhogen ze het welzijn van de Dordtenaren. Tegelijk maken ze de stad klimaatbestendig en helpen ze de natuur. Meer informatie over deze opgave staat op www.groenblauwdordrecht.nl. Wij maken Dordt groen!.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.