Dordtse Kerken zingen stad vrede toe

29 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Dordtse Kerken zingen stad vrede toe

DORDRECHT - Meer dan honderd muzikanten uit zestien verschillende kerken werken mee aan de vertolking van het lied “Vrede van God”. Deze unieke ‘corona-uitvoering’ wordt namens de Dordtse kerken als een Pinkstergroet uitgezongen over de stad. Een initiatief van de stichting Missie Dordt onder de vlag van Licht voor Dordt.

Joost van ’t Hoff is mediacomponist, pianist en pianodocent. Samen met muzikanten vanuit de Open Hof in Dordrecht heeft hij zijn professionele vaardigheden met veel enthousiasme ingezet voor het begeleiden van de Dordtse zegenbede. Martin Veerbeek heeft als spin in het web de muzikanten aangestuurd en het produceerwerk en audiomixen op zich genomen. David Dik heeft op zijn beurt van alle beelden een unieke compilatie weten te maken.

“Het is wel heel mooi dat we juist tijdens de coronacrisis elkaar als muzikanten hebben gevonden” aldus Martin. De musici van de Open Hof maakten in de achterliggende maanden al diverse ‘corona-uitvoeringen’ van verschillende liederen, waaronder een cover van het lied ‘Vandaag’ van Kinga Ban. Nu fysiek samen zingen beperkt mogelijk is, wordt er volop gebruik gemaakt van moderne media. “Muziek verbindt en geeft uiting aan emoties, twijfel en geloof.”

Op de vraag om medewerking te verlenen aan een Dordtse zegenbede, hoefden de muzikanten niet lang na te denken. Met veel enthousiasme werd dit initiatief van Missie Dordt opgepakt. In korte tijd werd er een compositie geschreven en een professionele ‘guidetrack’ ingespeeld. Het resultaat mag er zijn: een unieke compilatie van het lied ‘Vrede van God’ met medewerking van meer dan honderd muzikanten en zangers vanuit zestien Dordtse kerken.

“We hebben bewust voor dit lied gekozen” aldus Wiebe van Horssen, coördinator van de stichting Missie Dordt. “Pinksteren is voor christenen het feest van vrede en vreugde door de Heilige Geest. Niet dat wij die vrede en vreugde zelf op zak hebben, maar we ervaren dat het ons cadeau wordt gedaan. Dat gunnen we iedereen, juist ook in deze ingrijpende tijd. Daarom zingen we dit lied als een Pinkstergroet en zegenbede uit over de stad.”

De unieke muzikale compilatie wordt – als afsluiting van de wekelijkse tv-uitzending van Licht voor Dordt – via TV Dordrecht ieder uur uitgezonden op zondag van 12.00 t/m maandag 17.00 uur en op woensdag van 18.00 t/m donderdag 17.00 uur en is vanaf zondag ook online te bekijken op de website www.lichtvoordordt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.