'Bij de bijen op bezoek' gaat niet door, daarom bijenlokkende plantjes uitgedeeld op basisscholen

04 juni 2020
'Bij de bijen op bezoek' gaat niet door, daarom bijenlokkende plantjes uitgedeeld op basisscholen

DORDRECHT - Elk jaar ontvangt Duurzaamheidscentrum Weizigt groepen basisschoolleerlingen bij de Bijenstal. In het lesprogramma 'Bij de bijen op bezoek' leren de kinderen over het belang van de bij. Maar dat kan nu niet vanwege de beperkende maatregelen rondom het coronavirus. Dus draaien ze het dit jaar om. Ze laten de bijen de scholieren opzoeken! Hoe? Door bijenlokkende plantjes uit de delen op basisscholen.

Dat gebeurde gisteren. De kinderen kunnen de plantjes op school planten of meenemen naar huis en daar in de tuin of op het balkon planten. Zo dragen zij ook bij aan een bijvriendelijke omgeving. De scholen krijgen bij de plantjes lesmateriaal. Zo kunnen zij op school een mooie natuurles geven over de bij. Trainees bij de verschillende Drechtsteden gemeenten hebben deze actie verzonnen, opgezet en uitgevoerd onder de naam Draagbij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.