Woning en bedrijfspand gesloten vanwege vondst hennepplantages

09 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Woning en bedrijfspand gesloten vanwege vondst hennepplantages

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff heeft een woning en een bedrijfspand voor de duur van drie maanden gesloten vanwege het aantreffen van hennepplantages. Het gaat om een woning aan de Boeroestraat 76 en een bedrijfspand aan de Aventurijn 1036. De woning en het bedrijfspand zijn gesloten tot 4 september 2020.

Tijdens een controle door de politie zijn in een woning aan de Boeroestraat 234 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast waren assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aanwezig. Ook werd de elektriciteit illegaal afgenomen en waren er aanwijzingen van eerdere oogsten. In een bedrijfspand aan de Aventurijn werden door de politie 181 hennepplanten aangetroffen. Ook hier was sprake van diefstal van elektriciteit.

Stevig optreden
De panden zijn op last van de burgemeester voor de duur van drie maanden gesloten. De burgemeester wil met het sluiten van panden waar drugs aangetroffen wordt de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en een signaal afgeven dat hiertegen stevig wordt opgetreden.

Signaal
De gemeente pakt de productie en handel in verdovende middelen stevig aan. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid. 

De eigenaren van de panden hebben medewerking verleend aan de sluiting.

 
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.