Financieel arrangement om Dordrecht Academy mogelijk te maken

11 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Financieel arrangement om Dordrecht Academy mogelijk te maken

DORDRECHT - Om de realisatie van de Dordrecht Academy mogelijk te maken, heeft het college van B&W een financieel arrangement samengesteld. Dit staat in het voorstel dat het college naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

De totale subsidie voor de Dordrecht Academy is € 5.860.000,- en bestaat onder meer uit bijdragen aan de huisvesting, de ontwikkeling van opleidingen en versterking van de aansluiting MBO - HBO. Twee miljoen daarvan komt naar verwachting vanuit de regiodeal waarbinnen de Dordrecht Academy een sleutelrol vervult. De provincie draagt twee ton bij.

Verder biedt de gemeente de Dordrecht Academy een renteloze lening aan van tien miljoen euro. Deze wordt gebruikt als financiering voor de vertraging in de bekostiging en de aanloopkosten waar nog geen inkomsten tegenover staan.

Realiteit
Wethouder Peter Heijkoop: ”Met dit financiële pakket zetten we weer een belangrijke stap in het realiseren van Dordrecht Academy. Ook de regiodeal levert een forse bijdrage. Dit arrangement sluit goed aan bij de beoogde investeringen vanuit het hoger onderwijs en het bedrijfsleven in de Dordrecht Academy. Hoger onderwijs is van essentiële waarde voor onze arbeidsmarkt, voor onze jongeren, voor onze stad. Daarom wil het college hier stevig in investeren."

Regionale arbeidsmarkt
In de Dordrecht Academy ontwikkelen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, Christelijke Hogeschool Ede, Avans Hogeschool, ROC Da Vinci college en werkgeversverenigingen een onderwijsaanbod dat aansluit op de regionale arbeidsmarkt. Hogeschool Rotterdam fungeert namens de partijen als penvoerder. De gemeente Dordrecht schept voorwaarden in verbindend en financieel opzicht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.