Duurzaamheidscentrum Weizigt weer open voor publiek

12 juni 2020 door Eva Baars
Duurzaamheidscentrum Weizigt weer open voor publiek

DORDRECHT - Na drie maanden zonder bezoekers, gaat maandag 15 juni het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt weer open. Voorlopig is het terrein, met de nodige maatregelen, alleen op werkdagen geopend. De komende periode worden ook slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Maar dit mag de pret zeker niet drukken. Weizigt heet iedereen weer van harte welkom!

Welkom
Elke werkdag van 10.00 uur tot 16.00 uur is Duurzaamheidscentrum Weizigt weer geopend. Het gehele terrein, waaronder de Stadsboerderij, het Aquarama en de Klimaatkas, is geopend voor bezoekers. Ook is de Knuffelweide open en kan je een kijkje nemen in het Knaagdierenhok. Het Informatiepunt blijft wel nog even dicht en het voeren van de dieren om 16.00 uur wordt de komende tijd ook nog zonder publiek gedaan. Dit omdat er dan al snel teveel mensen op dezelfde plek aanwezig zijn.

Volg de pijl
Over het gehele terrein geldt eenrichtingsverkeer, duidelijk aangegeven door middel van gele pijlen, en er worden slechts 30 bezoekers tegelijkertijd toegelaten in de eerste week. Dit wordt verhoogd naar 75 bezoekers per keer als alles goed verloopt. Bij de ingang van het terrein wordt duidelijk aangegeven of er nog plaats is of dat je even moet wachten. Ook vind je op negen plekken op het terrein desinfecterende gel, staat er antibacteriële zeep bij de wasbakken en vinden er per dag meerdere schoonmaakrondes plaats.

Activiteiten en lessen
Op dit moment worden er nog geen activiteiten en lessen aangeboden op het terrein van Weizigt. Na de zomervakantie zullen de lessen voor het basisonderwijs, met de nodige voorzorgsmaatregelen, wel weer opgestart worden. 

Meer weten?
Na drie maanden stilte op het terrein is Weizigt ontzettend blij dat de hekken weer open mogen. Door elkaar de ruimte te geven en de geldende maatregelen na te leven, kan iedereen weer op een prettige en veilige manier van de Tuinen en de dieren komen genieten.
Alle informatie over een bezoek aan Weizigt, welke maatregelen er op het terrein gelden en antwoorden op veelgestelde vragen, vind je op www.weizigt.nl. Houd voor de laatste ontwikkelingen en actuele informatie ook de Facebookpagina van Duurzaamheidscentrum Weizigt in de gaten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.