Anneke Maagdenberg stopt als voorzitter DOV

16 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Anneke Maagdenberg stopt als voorzitter DOV

DORDRECHT - Anneke Maagdenberg is afgetreden als voorzitter van de Dordrechtse Ondernemers Vereniging (DOV). Ook algemeen bestuurslid Rob Kooijman is teruggetreden en er zijn drie nieuwe bestuursleden aangesteld.

Dat gebeurde tijdens de tijdens de algemene ledenvergadering op 12 juni. Anneke Maagdenberg, oprichter van AM Zorgmanagement, was ruim 17 jaar als bestuurslid betrokken bij de DOV, waarvan 7,5 jaar als voorzitter. Het aflopen van de bestuurstermijn was reden om het stokje over te dragen. Een opvolger is nog niet bekend, het nieuwe bestuur zal hier in de komende tijd over besluiten.

,,Het was een ongelooflijk voorrecht om voorzitter van de DOV te mogen zijn, maar je doet dit zeker nooit alleen”, aldus de scheidend voorzitter, die haar medebestuursleden bedankte voor de samenwerking. ,,Bedankt voor het vertrouwen en de steun.” Maagdenberg blijft namens het nieuwe bestuur adviseur en contactpersoon voor de samenwerking met Dordrecht in Zuid-Afrika, dat zij een aantal keren met voormalig burgemeester Brok en leden van de DOV bezocht.

Rob Kooijman was meer dan twintig jaar actief voor de DOV als bestuurslid, vooral gericht op de bedrijventerreinen. Hij bezocht hij ook twee keer de ondernemers in Dordrecht Zuid-Afrika en heeft zich ingezet voor de vereniging van deze Afrikaanse collega’s. ,,Je moet deze functie met plezier kunnen doen, anders hou je het niet vol”, aldus Rob Kooijman.

De drie nieuwe bestuursleden zijn Edward de Geus (portefeuille pr en marketing), Jeroen Put (Duurzaamheid, milieu en mobiliteit) en Joep van Eijk (bedrijventerreinen).
Zowel Anneke Maagdenberg als Rob Kooijman blijven op afroep beschikbaar als adviseurs van het bestuur.

Op de foto: Anneke Maagdenberg neemt na 7,5 jaar afscheid als voorzitter. Foto: DOV/Cees Schilthuizen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.