Paul Seesink vertelt over Noordereiland en 'friendly fire'

07 augustus 2010

DORDRECHT - In Rotterdam zijn de in de Tweede Wereldoorlog verwoeste delen van de stad gemarkeerd door lampen en stenen zitelementen. Op zaterdagmiddag 21 augustus 2010 zal als completering van dit project op het Rotterdamse Noordereiland aan de Prins Hendrikkade de zesde brandgrenssteen worden onthuld. Daarna zal een plaquette worden aangebracht op de plaats waar in mei 1940 in een ijssalon de Duitse commandopost was gevestigd.

In galerie 'De Zwarte Ruyter', Van der Takstraat 107, eveneens op het Noordereiland zal onder meer de Dordtenaar Paul Seesink vertellen over de eerste oorlogsdagen. Met name over het leed dat de bewoners van het Noordereiland door 'friendly fire', eigen vuur, is aangedaan.  Meer over de brandgrens is te vinden op www.brandgrens.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.