Dordtenaar Paul Seesink schrijft: Dominicanen in Rotterdam - een geschiedenis

29 januari 2019
Dordtenaar Paul Seesink schrijft: Dominicanen in Rotterdam - een geschiedenis

DORDRECHT - De 'Dordtse Rotterdammert' Paul Seesink schreef laatst over de opkomst en neergang van kloostergemeenschappen in Rotterdam. Op verzoek van belangstellenden in Polen wordt Pauls bijdrage ‘Dominicanen in Rotterdam – een geschiedenis’ nu vertaald om te worden geplaatst op een Poolse website.

Seesink woont al tientallen jaren in Dordrecht en volgt het kloosterleven in algemene zin en dat van Karmelieten in het Dordrecht. Deze orde had tot enkele jaren geleden in Crabbehof naast de RK kerk een klooster.


Paul schreef zijn kroniek over kloostergemeenschappen naar aanleiding van de komst, in 2018, van vijf relatief jonge broeders die zich ‘in vurig vertrouwen’ in de Maasstad hebben gevestigd. Zij bevolken opnieuw het klooster naast de Citykerk Het Steiger aan Het Hang.
"Monnik zijn in deze tijd is voor hen een radicale en bewuste keus. Niet om zich terug te trekken uit de wereld, maar om een eigen gemeenschap op te bouwen en daarmee in solidariteit dienstbaar te zijn aan de stad. Meeleven en meelijden, o.a. met de  daklozen." zegt Paul. Hij ziet dit als een nieuwe lente voor het kloosterleven in zijn Rotterdam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.