Voormalige Jozefschool wordt monument

17 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Voormalige Jozefschool wordt monument

DORDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders wil de voormalige Jozefschool aan de Singel 222 aanwijzen als gemeentelijk monument. De school is tegenwoordig in gebruik als ateliergebouw voor beeldend kunstenaars. Buren aan de Singel hebben het verzoek tot aanwijzing ingediend.

De school aan de Singel is honderd jaar geleden gebouwd. Het vormde een combinatie met de naastgelegen Rooms-Katholieke Antoniuskerk. Het gebouw is zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant nog opmerkelijk gaaf, en daardoor een sprekend voorbeeld van de architectuur van die tijd. Zowel het gemeentelijk vakteam Erfgoed als de Welstands- en Monumentencommissie afdeling monumentenzorg en archeologie als de welstandscommissie adviseren positief op het verzoek van omwonenden.

Ook wethouder Piet Sleeking is enthousiast: 'We hadden dit pand eigenlijk eerder kunnen aanwijzen als monument. Het heeft ook van binnen nog helemaal het karakter van die tijd. Mooi om die waarde met deze status te onderstrepen. De aanvraag door buren toont maar weer eens aan hoe Dordtenaren aan monumenten in hun stad gehecht zijn.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.