In gebruik name SportStroom Zonnecentrale op de Reeweghal

18 juni 2020 door Hennie van der Zouw
In gebruik name SportStroom Zonnecentrale op de Reeweghal

DORDRECHT - Donderdag 17 juni was een feestelijke dag voor de gebruikers van de Reeweghal in Dordrecht: de fonkelnieuwe zonnecentrale werd officieel in gebruik genomen!

De achterliggende maanden is – ondanks de sportieve lockdown - hard gewerkt op en rond de Reeweghal: er werden maar liefst 726 zonnepanelen geplaatst, goed voor een totale jaarproductie van ongeveer 245.000 kWh. opgewekte zonnestroom per jaar.

Daarmee is de Reeweghal direct energieneutraal: alle benodigde stroom wordt hiermee op het eigen dak opgewekt.

Penningmeester Kees de Pee van Stichting Overdekte Accommodatie Reeweg is in zijn nopjes:
“We maken al jaren serieus werk van het verduurzamen van onze accommodatie. Met het plaatsen van deze zonnepanelen zetten we de laatste definitieve stap en realiseren wij onze ambitie, namelijk de 1e energie neutrale atletiekhal van Nederland. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met SportStroom: zij hebben ons stap voor stap begeleid met het juiste verhaal om tot dit prachtige resultaat te komen. Ook financieel hebben we hier voordeel bij waarmee wij onze exploitatie op een duurzame manier kunnen verbeteren.”

SportStroom kreeg het vertrouwen om dit project te realiseren en is tevens verantwoordelijk voor de financiering van het geheel. Algemeen Directeur Robert den Ouden: “het bijzonder aan dit project is dat het werkelijk win-win is: de Reeweghal verbetert haar exploitatie terwijl wij als SportStroom de duurzame energie die over is kunnen inzetten om elders in Dordrecht andere sportverenigingen te verduurzamen”.

De installatie werkzaamheden werden uitgevoerd door De Zonnefabriek, al jaren de vaste partner van SportStroom in grote zonnestroomprojecten.

Heeft de stichting nog iets te wensen na vandaag? Kees de Pee, lachend: reken maar, we zijn nog niet klaar. De volgende stap is het vervangen van de conventionele verlichting in de sporthal door LED-halverlichting. Daarmee gaan we de volgende grote besparing realiseren.”

Op de bovenste foto van voor naar achter:
Jan van Haren – voorzitter Fortius
Robert den Ouden – Algemeen Directeur SportStroom
Diederik van Wees – De Zonnefabriek
Kees de Pee – penningmeester St. Overdekte Accommodatie Reeweg
Bas Waldekker - SportStroom

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.