Eerste klassiekerrally Drechtsteden 'Riverside Car Classic 2017' heeft schitterende auto's

19 juni 2017
Eerste klassiekerrally Drechtsteden 'Riverside Car Classic 2017' heeft schitterende auto's

DORDRECHT - Als zaterdag 24 juni de eerste klassieker voor de Riverside Car Classic 2017 van start gaat, is dat het eerste resultaat van de droom van de organisatoren. Het startveld is deze eerste keer nog niet overmatig groot, maar herbergt enkele beauty’s van oldtimers. Uit verschillende decennia doen er auto’s mee. Organisatoren Harry Eskes en Ferry Dierckxsens zijn er content mee: ‘Er zijn bekende ritten in het land die niet doorgaan. Dan zijn wij voor onze eerste editie extra blij met de prachtige auto’s die zich bij ons hebben ingeschreven.’

Selecte lijst
Harry Eskes: “De maanden mei en juni zijn maanden waarin er in het land veel klassiekerritten zijn. Dit jaar is daarop geen uitzondering. Ook hier, in de wat wijdere regio, zijn er in de tweede helft van juni legio opties om met je klassieker ergens deel te kunnen nemen. Als er dan zelfs langer bestaande evenementen níet doorgaan, prijzen wij ons gelukkig met de prachtige auto’s die zich voor de Riverside Car Classic 2017 hebben ingeschreven! We hebben deze eerste editie misschien niet een hele lange lijst, maar we hebben schitterende oldtimers uit verschillende decennia. Kijk maar eens naar een Packard uit 1937, een Auburn uit 1935 en een Peugeot uit 1957 of enkele Porsche’s 356.”

Goed doel
De deelnemers verzamelen zaterdag 24 juni om 09.30 uur bij Automuseum Carel Wüst. De eerste deelnemer start om 10.30 uur voor een inspirerende - en vast ook inspannende - tocht die voert over kleine wegen en kronkelende dijken. De ‘liefhebbers van actief sturen’ komen zeker aan hun trekken. Ongetwijfeld krijgen de auto’s overal veel bekijks.

“Samen met Kiwanis uit Dordrecht kozen wij als goed doel voor de Riverside Car Classic 2017 de stichting Via Lumina”, vervolgt Harry Eskes. “Dit is een non-profit stichting, die zich met activiteiten sterk maakt voor kwetsbare mensen met een psychosociale achtergrond. Aan het eind van de rit zal bekend zijn hoe groot het bedrag is en wordt een cheque overhandigd.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.