Dordrecht ondertekent Pact ouderenzorg

19 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Dordrecht ondertekent Pact ouderenzorg

DORDRECHT - Op dinsdag 9 juni ondertekende Peter Heijkoop, wethouder zorg en welzijn, het Pact ouderenzorg. Het pact is een gezamenlijke intentie van verschillende partijen om de kwaliteit van de ouderenzorg te verbeteren. Door het Pact te ondertekenen onderschrijft de gemeente die gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Het Pact besteedt aandacht aan drie belangrijke onderwerpen. Het eerder signaleren en doorbreken van eenzaamheid, het bieden van goede zorg en ondersteuning thuis en het verbeteren van de kwaliteit van de verpleeghuiszorg. Om deze doelen te halen werkt de gemeente samen met partijen in de stad, met mantelzorgers, de zorgverzekeraar en met vrijwilligers. Ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zes andere gemeenten, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en nog eens 250 organisaties werken mee.

Wethouder Peter Heijkoop: 'Het is belangrijk dat we deze afspraak maken. De kwaliteit van leven voor ouderen raakt ons allemaal, privé, maar ook verschillende organisaties. Als we de handen ineen slaan, bereiken we het maximale in de ouderenzorg. We zijn goed op weg, maar dit is een agenda die we gisteren al hebben vastgesteld, waar we vandaag mee aan de slag zijn en waar we ook in de toekomst op blijven inzetten. Het is belangrijk dat ouderen zich gezien, gewaardeerd voelen en mee kunnen blijven doen, ook als het minder gaat.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.