Op 24 juni is er een opruimdag op de Staart, met afvalcontainers

22 juni 2020
Op 24 juni is er een opruimdag op de Staart, met afvalcontainers

DORDRECHT - Op woensdag 24 juni van 10.00 tot 16.00 uur is er een opruimdag op de Staart. In de Maasstraat, vlakbij de voetbalkooi, komt een speciale container waarin bewoners hun grof afval kwijt kunnen. Er is een mini-milieustraat met containers voor papier, plastic, groente-, fruit- en tuinafval (géén chemisch afval). Ook kun je elektrische apparaten inleveren. 'Geef het Dordt' neemt spullen die nog goed zijn in ontvangst. Je doet zelf je spullen in de container.

In december 2019 en januari 2020 waren er al opruimdagen in Nieuw-Krispijn en Oud-Krispijn. Door de coronacrisis moest de gemeente het organiseren van nieuwe opruimdagen uitstellen. Op 3 juni heeft ze de draad weer opgepakt. Toen met een opruimdag in Wielwijk.

Schonere wijk
Verschillende bewoners reageren positief op de opruimdagen op de facebookpagina van de gemeente. Ze willen graag ook zo’n dag in hun wijk. De laatste maanden staat overal veel afval naast de ondergrondse containers. De wachttijden bij het afvalbrengstation van HVC waren erg lang, vanwege de coronamaatregelen en mensen zijn massaal hun huis op gaan ruimen. Ook een afspraak om grof vuil op te laten halen duurt lang. 3 Weken volgens een bewoner. Een opruimdag kan zeker nu bijdragen aan een schonere wijk.

Op 8 juli is er een opruimdag in Crabbehof. Kijk ook op: www.dordrecht.nl/schonestad.


Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.