Burgemeester is voornemens café Scheffers twee weken te sluiten: Exploitant komt (veiligheids)afspraken niet na

25 juni 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Burgemeester Wouter Kolff is voornemens, nadat over een periode van een jaar meerdere overtredingen zijn geconstateerd, café Scheffers voor twee weken sluiten. Het afgelopen jaar zijn veel klachten geweest van geluidsoverlast, worden afspraken niet nagekomen en is de beveiliging niet op orde. De burgemeester is lang coulant geweest maar de maat is nu vol. Het café dient, als het aan de burgemeester ligt, na de zienswijze procedure de deuren tijdelijk te sluiten.

Vanwege herhaaldelijke overlast is het café aan de Groenmarkt al geruime tijd in beeld bij de gemeente. Het café veroorzaakt veel overlast in de omgeving. De burgemeester is geduldig geweest en heeft een half jaar geleden met de exploitant gesproken in de hoop op verbetering. De exploitant moest vervolgens een door gemeente en politie goedgekeurd veiligheidsplan opstellen. Dat plan kwam er, maar regelmatig blijkt dat de exploitant zich niet aan dit veiligheidsplan houdt. De burgemeester neemt dit besluit nu na een zorgvuldige afweging.

Meerdere overtredingen
Na meerdere overtredingen begin dit jaar, zijn speciale afspraken gemaakt ter bescherming van de openbare orde in de omgeving. Zo is in het veiligheidsplan opgenomen dat er beveiliging aanwezig moet zijn op afgesproken momenten en dat bezoekers geen glaswerk op het terras mogen meenemen. Burgemeester Kolff: ‘Afgelopen weekend is wederom geconstateerd dat niet voldaan is aan het veiligheidsplan. Het vertrouwen in de exploitant is hierdoor beschadigd. Ik ben graag ruimhartig richting horecaondernemers, zeker in deze tijd. Maar na diverse dwangsommen voor geluidsovertredingen en het regelmatig niet nakomen van de afspraken op het gebied van veiligheid, is het nu echt even klaar. Ondernemers die hun zaken wel op orde hebben, verwachten ook dat de gemeente voor een eerlijk speelveld zorgt.’

Na het voornemen het café tjdelijk te sluiten, kan de exploitant een zienswijze indienen. Daarna wordt een definitief besluit genomen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.