Stichting Intocht Sint Nicolaas Dordrecht houdt enquête omtrent karakter Piet

02 juli 2020
Stichting Intocht Sint Nicolaas Dordrecht houdt enquête omtrent karakter Piet

DORDRECHT - De Stichting Intocht Sint Nicolaas (SIS) is een enquête begonnen om de inwoners van de gemeente Dordrecht te raadplegen. Dit gezien de stevige maatschappelijke discussie rondom discriminatie en de figuur "Zwarte Piet".

De raadpleging is onderdeel van een aantal stappen die de stichting wil nemen om uiteindelijk al dan niet haar standpunt bij te stellen. Vooralsnog houdt de stichting vast aan een traditionele intocht.

De stichting geeft aan dat er in de afgelopen tien jaar een aantal wijzigingen doorgevoerd zijn omtrent het karakter "Zwarte Piet" in de gemeente Dordrecht. Dit om het karakter vriendelijker te maken en de kenmerken van de vaak genoemde stereotypering weg te halen. (Van donkere naar lichtere schmink, geen oorringen, geen grote afro pruiken en geen dikke rode lippen).

Meedoen aan de enquete kan hier.


Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.