UP DATE: Burgemeester Wouter Kolff verbiedt zondag demonstratie in Dordrecht tegen corona-regels

02 juli 2020
UP DATE: Burgemeester Wouter Kolff verbiedt zondag demonstratie in Dordrecht tegen corona-regels

Burgemeester Wouter Kolff heeft de demonstratie verboden, zo meldt AD De Dordtenaar op de eigen site.  De organisatie van de manifestatie in het Weizigtpark is volgens de burgemeester niet berekend op grote aantallen mensen, waardoor de angst bestaat dat er ‘wanordelijkheden’ zouden kunnen ontstaan

(eerder bericht met de aankondiging van de demonstratie die dus niet mag doorgaan)

DORDRECHT - Dordrecht in Verzet organiseert op 5 juli een demonstratie tegen de spoedwet die momenteel in ontwikkeling is en de 1,5 meter samenleving. Deze zal bij toestemming van de gemeente Dordrecht plaatsvinden. In eerste instantie werd gedacht aan het Stadhuis, maar inmiddels is bekend gemaakt dat wordt uitgeweken naar het Weizigtpark.

“Hoe serieus het COVID-19 virus ook genomen dient te worden, onze grondrechten mogen en kunnen niet veranderd worden zonder instemming van de Nederlandse inwoners. Bovendien is er niks normaals aan de 1,5 meter samenleving”, stelt de actiegroep.

Dordrecht in verzet wil in de nabije toekomst een groot netwerk opzetten met Dordtenaren, met als insteek dat de overheid meer gaat luisteren naar de normale burger. Ook wil ze bijeenkomsten en buurt-evenementen organiseren om zo meer een buurtgevoel te creëren en problemen bespreekbaar te maken en om samen te zoeken naar oplossingen.

Zie hun facebookpagina voor meer informatie

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.