Rabobank steunt digitalisering Voedselbank Dordrecht

06 juli 2020 door Hennie van der Zouw
Rabobank steunt digitalisering Voedselbank Dordrecht

DORDRECHT - Eind vorig jaar deden we een aanvraag bij verschillende fondsen omdat onze computers te oud en daarmee heel traag waren. De voedselbank gebruikt de computers voor voedsel-en clientregistratie en communicatie met de clienten, sponsors en vrijwilligers. Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden kende het project ‘digitalisering’ een mooi bedrag toe. ‘Met deze gift van de Rabobank hebben we alles aan kunnen pakken. We hebben computers vervangen en de telefoonlijnen zijn vernieuwd dus onze bereikbaarheid is weer top, meldt het bestuur.

‘Dat wilden we natuurlijk met eigen ogen zien’, vertelt Lucienne van de Lans die de ledenraad van de Rabobank vertegenwoordigt. Rabobank is een coöperatieve bank, die een deel van haar winst teruggeeft aan de samenleving. “Via het Coöperatiefonds ondersteunen wij verschillende initiatieven die bijdragen aan een betere en mooiere samenleving. Onze ledenraad heeft het de aanvraag voor project ‘digitalisering’ gehonoreerd omdat we van mening zijn dat de Voedselbank een belangrijke rol speelt in Dordrecht. Geweldig dat 160 vrijwilligers zich inzetten voor deze groep. Daar dragen wij een steentje aan bij’, vult René Kerstens, directievoorzitter bij Rabobank aan. ‘Heel bijzonder dat we met deze rondleiding een kijkje achter de schermen mochten nemen. We zijn onder de indruk van wat de voedselbank ons heeft laten zien.’

De pc’s zijn geheel naar tevredenheid geplaatst door de Dordtse computerhandel. ‘Als we een gift krijgen vinden we het belangrijk die te besteden in de regio’, meldt Anneke Maagdenberg van het bestuur van de Voedselbank Dordrecht nog.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.