Albert Schweitzer ziekenhuis voelt zich overvallen door forse stijging parkeertarief Gezondheidspark

04 juni 2020
Albert Schweitzer ziekenhuis voelt zich overvallen door forse stijging parkeertarief Gezondheidspark

DORDRECHT - Parkeren in het Gezondheidspark Dordrecht wordt voor personeel van het Albert Schweitzer ziekenhuis op termijn bijna vier keer zo duur als nu: vier euro per gewerkte dienst. De gemeente Dordrecht heeft dit gisteren aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis laten weten. Het Albert Schweitzer ziekenhuis geeft in een nieuwsbericht aan, dat ze zich daardoor overvallen en onvoldoende gehoord voelen.

Patiënten en bezoekers gaan eveneens meer betalen. Voor hen is de tariefstijging kleiner: de helft meer dan nu, drie euro per dagdeel. Een jaar geleden hing deze verhoging van de tarieven al in de lucht, waarna het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft aangedrongen bij de gemeente hiervan af te zien.

Het nieuwe parkeertarief komt voort uit het bouwplan op de Middenzone tussen het ziekenhuis en de Sportboulevard. Een onderdeel hiervan is een grote parkeergarage.

Aanslag op budget zorgmedewerkers
“Zo’n stijging is een aanslag op het budget van zorgmedewerkers”, meldt bestuursvoorzitter Peter van de Meer in het nieuwsbericht. “Bij een fulltime dienstverband gaat het parkeren je zomaar duizend euro per jaar kosten.” Hij maakt zich met de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad grote zorgen over de aantrekkelijkheid van het ziekenhuis en van de zorg als werkgever. “Dat raakt aan een groot maatschappelijk belang, gezien de personeelstekorten.”

Het ziekenhuis beraadt zich op de mogelijkheden die er eventueel nog zijn om de tarieven alsnog te beïnvloeden, hetzij met de nieuwe ontwikkelaar, hetzij toch nog via de gemeenteraad.

Poll
Uit een poll van het AD uit 2019 blijkt dat ruim 80 % van de Dordtenaren vindt dat parkeren bij het ziekenhuis gratis zou moeten zijn. Ruim tweeduizend mensen hebben aan de poll meegedaan.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.