Onderzoek negatieve gevolgen voor de Dordtse sport door hogere parkeertarieven Sportboulevard

06 juli 2020 door Hennie van der Zouw
Onderzoek negatieve gevolgen voor de Dordtse sport door hogere parkeertarieven Sportboulevard

DORDRECHT - Drukken de hogere parkeertarieven die voor de Sportboulevard in het vooruitzicht liggen de sportverenigingen aldaar verder naar de afgrond? Of komt de exploitatie van de Sportboulevard in het geheel in gevaar?

Met de gunning van de bouw van de Middenzone op het Gezondheidspark is een volgende stap gezet in de ontwikkeling van deze ruimte. In het plan van uitvoerder Ballast Nedam is echter geen rekening gehouden met de parkerende bezoekers van de sportverenigingen (en topsporters) die in de Sportboulevard gevestigd zijn.

De sportraad Dordrecht vraagt met een ongevraagd advies aan het college van B&W aandacht voor deze gebruikersgroep, die net als de sportraad zelf niet zijn betrokken bij de gedachtevorming over de parkeertarieven.

In het Dordtse sportakkoord, getekend door wethouder Stam, is onder meer ten doel gesteld om klassieke sportverenigingen te ondersteunen zodat veel mensen kunnen blijven sporten. Voortkomend uit één van de doelen van de sportraad - bijdragen aan de stimulering van sport - kan ook worden gesteld dat sportaccommodaties aantrekkelijk én toegankelijker gemaakt moeten worden.
Deze (gezamenlijke) doelstellingen staan haaks op de verhoging van de parkeertarieven van de Sportboulevard. Het verhogen van de tarieven maakt de Sportboulevard in ieder geval minder toegankelijk voor sportende Dordtenaren. Bovendien geven de sportverenigingen die er zijn gevestigd het Dordtse sportaanbod juist meer diversiteit en kleur.

De sportraad Dordrecht adviseert het college daarom nu om de (mogelijke negatieve) effecten op de sportverenigingen en de Sportboulevard te onderzoeken, zodat er later eventueel naar oplossingen gezocht kan worden om die effecten te beperken of weg te nemen.

De inhoudelijke behandeling van het dossier door de gemeenteraad vindt plaats op woensdag 8 juli.
Daarom komt de sportraad op dit moment met dit advies.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.