Burgemeester sluit coffeeshop Indica

29 maart 2011

DORDRECHT - Coffeeshop Indica aan de Vismarkt in Dordrecht moet met onmiddellijke ingang sluiten. Burgemeester A.A.M. Brok heeft de eigenaar meegedeeld dat de exploitatievergunning is vervallen omdat de ondernemingsvorm is veranderd.

Indica was tot 1 januari  2008 een eenmanszaak, maar is sindsdien een vennootschap onder firma (VOF), met aanvankelijk twee en sinds 1 maart 2009 drie vennoten.

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van Dordrecht vervalt de exploitatievergunning van een coffeeshop indien de ondernemingsvorm wijzigt. De wijziging van Indica is gemeld door de Belastingdienst. De gemeente en de Belastingdienst werken in het kader van de hennepaanpak nauw samen. De eigenaar heeft de wijziging niet gemeld bij de Kamer van Koophandel en de gemeente. Had hij dat wel gedaan, dan was de vergunning al eerder vervallen.

Door de sluiting van Indica zijn er in Dordrecht nog zeven gedoogde coffeeshops met een exploitatievergunning. Het beleid van de gemeente Dordrecht is er op gericht dit aantal via een ‘uitsterfconstructie’ terug te brengen tot zes. Burgemeester Brok wil het coffeeshop in Dordrecht aanscherpen. Hij wil dit voor de zomer met de gemeenteraad bespreken.
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.