Coffeeshop twee weken dicht aan de Vismarkt

21 november 2014

DORDRECHT - Bericht van burgemeester over sluiting coffeeshop in binnenstad Dordrecht

Sluiting coffeeshop Indica


Op vrijdagmiddag 21 november heeft er een schietpartij plaatsgevonden op de Vismarkt in Dordrecht. Omdat dit geweldsincident plaats vond in de buurt van coffeeshop Indica heeft burgemeester A.A.M. Brok besloten om deze horeca-inrichting per direct voor twee weken te sluiten van vrijdag 21 november 2014 tot en met 4 december 2014.

In het kader van de APV en het 'Handhavingsbeleid horeca en alcohol Dordrecht' heeft Dordrecht de mogelijkheid om een horecazaak te sluiten. Dit kan alleen als er sprake is van ernstig geweld (gebruik schiet- of steekwapen) in, vanuit of in de directe omgeving van een horecazaak.

In eerste instantie kan de burgemeester de zaak voor twee weken sluiten. In die weken wordt de toedracht van het incident onderzocht en vervolgens wordt er al dan niet een bestuurlijke maatregel bepaald. Die kan leiden tot een sluiting van drie maanden.

Een van de doelen van de spoedsluiting is om de openbare orde onmiddellijk te herstellen en herhaling van een incident te voorkomen. Tevens toont de gemeente hiermee naar de buurt aan dat ze de zaak serieus neemt en bereid is om snel maatregelen te treffen.

 

99

 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.