Coffeeshop Roots Corner blijft dicht

15 augustus 2016
Coffeeshop Roots Corner blijft dicht

DORDRECHT - Coffeeshop Roots Corner aan de Spuiweg krijgt geen nieuwe vergunning. Burgemeester drs. A.A.M. Brok heeft dat besloten op basis van het advies van het Bureau BIBOB (bevordering integriteit). Volgens het bureau is er ernstig gevaar dat de vergunning voor de coffeeshop wordt gebruikt om strafbare feiten te plegen en om financieel voordeel te halen uit strafbare feiten.

Roots Corner is al twee maanden dicht in afwachting van een besluit over de nieuwe vergunning, nadat de oude vergunning was afgelopen. De exploitant heeft de gemeente tevergeefs verzocht te gedogen dat de coffeeshop in afwachting van het besluit over de vergunning toch open mocht blijven. Over het weigeren van dat verzoek loopt nog een zaak bij de rechtbank. Ook tegen de weigering van een nieuwe vergunning kan de exploitant nog bezwaar maken.

Overlast
Op een gedeelte van de Spuiweg is sprake van veel overlast  voor omwonenden en bedrijven. Deze overlast heeft verschillende oorzaken, onder meer het gedrag van bezoekers van Roots Corner, maar dit is niet de reden voor de weigering van de vergunning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.